Bönpasta med kräftstjärtar och saffranssås

Ingredienser 4 port

4 port bönpasta

2 morötter

1-2 purjolökar

4 msk smör

0,5 g saffran

Salt & peppar

1 tsk citronsaft

1 burk kräftstjärtar i lake, 3-400  g

2 msk konjak (kan uteslutas)

2 msk creme fraiche

1 msk torkad körvel

Gör så här:

Koka bönpasta enligt förpckningen.

Skölj och skala morötterna och skär dem i tändsticksstora stavar. Skölj purjolöken och skär i tunna strimlor.

Lägg morötter, purjolök och 2 msk smör i en kastrull och låt det steka på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.

Tillsätt saffran, salt, peppar och citronsaft. Blanda och stek ytterligare 2 min.

Värm en teflonpanna och bryn kräftstjärtarna på hög värme i smör ca 3 min. Tillsätt konjak, blanda väl och ta av från värmen.

Värm upp creme fraiche i en kastrull tillsammans med skyn från kräftstjärtarna. Blanda väl.

Lägg upp pastan, grönsakerna och  kräftstjärtar. Häll över såsen och strö över körvel. Servera genast.