Bouillabaisse

1 gul lök

3 vitlök

0,5 purjolök

400 g Potatis

300 g Morötter

0,5  fänkål

1 msk Olivolja

1 g Saffran

2 msk Tomatpuré

0,5 l vatten

3 dl vispgrädde

2 täringar fiskbuljong

300 g laxfilé

300 g torskfilé

2 dl räkor

1 msk timjan

Salt & peppar

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och hacka purjolök och fnkål i mindre bitar. Skala och tärna potatis och morötter.

Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, purjolök, fänkål, potatis och morötter tillsammans med saffran under omrörning i ca 2-3 min.

Tillsätt tomatpuré och fräs 30 sek till.

Tillsätt vatten, grädde och buljong och låt soppan sjuda under lock i ca 20 min.

Tärna laxen och torsken Sila av räkorna.

Lägg ner lax och torsk i soppan och låt sjuda i ca 5 min. Lägg ner räkor och timjan och smaka av med salt och peppar.

Servera med  aioli