Ingredienser 2 portioner

200 g kycklingfilé
Salt och peppar
1 tsk olivolja
30 gram färsk spenat
50 gram Fetaost fett 25%
4 skivor lufttorkad skinka
200 g gröna bönor
1 klyfta vitlök
1 msk smör
2 dl kokt råris

Gör så här:

Koka råris enligt förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka och fräs spenaten i några droppar olja.
Skär en ficka i kycklingfiléerna. Salta och peppra och fyll med smulad fetaost och spenat.
Lägg ut två skivor lufttorkad skinka bredvid varandra lite omlott. Lägg en av kycklingfiléerna ovanpå och rulla in i skinkan. Försök att få skarven undertill. Gör likadant med nästa kycklingfilé.
Lägg den fyllda kycklingen i en tunnbottnad ugnsfast form eller på en plåt med plåtpapper och stek i ca 15-20 minuter till 70 graders innertemperatur.

Stek bönorna i smöret, tillsätt en pressad vitlöksklyfta och smaka av med salt.

Servera kycklingen med vitlöksbönor och råris.

För blå kostschema, öka till 300 g kyckling och 3 dl kokt råris

För gult kostschema, öka till 300 g kyckling och 3 dl kokt råris

För grönt kostschema, öka till 300 g kyckling men hoppa över riset

För lila kostschema, öka till 300 g kyckling och 2,5 dl kokt råris

För rött kostschema, öka till 300 g kyckling men hoppa över riset

Fler Lunch & Middag recept