Gräddmunkar

Ingredienser

2 äggvitor

1,5 msk sötströ

0,5 tsk vaniljpulver

2 gelatinblad

2 msk kokande vatten

100 g mörk choklad

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Vispa äggvitor och sötning till en fast konsistens. Vispa sedan ner vaniljpulvret.

Krama vattnet ur gelatinbladen och häll det kokande vattnet över dem så de löses upp.

Häll ner gelatinvattnet i smeten under omrörning.

Häll smeten i små formar alternativt i en större form (ca 20×15 cm) klädd med bakplåtspapper.

Ställ in i frysen i minst 3 timmar.

Om gräddmunkarna är i små formar, tryck försiktigt ut dem. Är smeten i en stor form, skär ut mindre bitar.

Smält chokladen och pensla snabbt gräddmunkarna.

Förvara i kyl eller frys.