4 portioner

Biffar:

600 g tinade, gröna ärtor
300 g kålrot
0,5 gul lök
1 tsk gurkmeja
10 g salt
Chili explosion
1 st ägg
2 tsk psylliumfröskal/fiberhusk (blandas med 0,5 dl vatten)
Söt potatissticks:

600 g sötpotatis

2 msk olivolja

Salt och peppar

Örtyoghurt:

2 dl mild, naturell yoghurt

Torkade/färska franska örter

salt

Biffar:

Skala och tärna ner kålrot i ganska grova bitar. Mixa det men inte helt slätt. Det får gärna vara lite småbitar i.

Hacka och fräs löken i lite olja.

Mixa ärtorna, lite mer än kålroten men inte till puré.

Blanda psylliumfröskal med vatten och låt svälla en stund.

Blanda allt till en jämn smet. Låt svälla en stund, ca 10-15min.

Stek i rapsolja så de får krispig och gyllene yta. Kör dem sedan klart i ugnen på 170 grader 6-7 min

Söt potatissticks:

Skala och skär sötpotatisen i tunna stavar.

Ringla över olja, salta och peppra.

Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min

Örtyoghurt:

Blanda yoghurt och örter smaka av med salt.

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen.

För blått kostschema, öka till 1 kg sötpotatis och 4 msk olja

För gult kostschema, öka till 1 kg sötpotatis och 4 msk olja

För grönt kostschema, minska till 400 g sötpotatis

För lila kostschema, öka till 1 kg sötpotatis och 3 msk olja

För rött kostschema, minska till 400 g sötpotatis

Fler Lunch & Middag recept