Het sötpotatissoppa med
smulad fetaost 

Ingredienser 4 portioner

  • 600 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 msk sambal oelek
  • 1,5 st buljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 140 g fetaost

Gör så här:

Skala sötpotatis, morot, palsternacka, lök och vitlök och dela i små bitar.

Fräs lök och vitlök i lite olja till den blir glansig. Tillsätt sambal oelek och alla rotfrukter. Låt fräsa någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning så allt nästan täcks av vätska. Låt koka tills alla rotfrukter känns helt mjuka. Mixa med stavmixer och smaka av med salt. Vill man ha en hetare soppa, öka på mängden sambal oelek.

Smula över fetaosten.

  • För lila och gult kostschema, öka till 800 g sötpotatis och 200 g fetaost samt toppa med 1 msk pumpafrön per person

  • För rött och turkost kostschema, minska till 100 g fetaost

  • För blått kostschema, öka till 800 g sötpotatis och 200 g fetaost

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen.