Kommer i vår!

Hormoner och lymfyoga – en 10 veckors kurs om balans genom klimakteriet

 

Denna kurs är för dig som vill lära dig mer om vad som händer i kroppen när hormonerna förändras. Under 10 veckor har du möjlighet att ingå i en grupp med andra kvinnor i samma situation som kämpar mot samma mål – en livsstilsförändring som ger dig en hälsosam vikt, en starkare kropp med färre och lindrigare symtom och ökad kunskap om klimakteriet.

Vårt fokus är hormonkost, stresshantering och lymfyoga.

Innan start kommer du att få ett hälsoformulär att fylla i. Dina svar ligger sedan till grund för ditt skräddarsydda kostschema.

kostrådgivning online

Detta ingår:

  • Skräddarsytt kostschema utifrån dina mål och förutsättningar
  • Eventuell justering av kostschema i halvtid
  • Lymfyoga en gång i veckan
  • Föreläsning en gång i veckan om:

-Förklimakteriet
-Klimakteriet
-Lymfsystemet
-Symtom och specifika åtgärder
-Hormonkost och kosttillskott
-Tarmflora
-Stresshantering och sömn
-Hormonersättning

Vi börjar varje tillfälle (ej första och sista) med en föreläsning och avslutar med lymfyoga!

Lymfyoga

Lymfyoga yoga med anpassade övningar för att främja cirkulationen i lymfsystemet. Lymfyoga passar alla som är ute efter en lugnare form av yoga. Vi fokuserar på cirkulation och rörlighet i kroppen.

Lymfsystemet kan enkelt beskrivas som kroppens avloppssystem. Då lymfsystemet även är en viktig del av vårt immunförsvar, är ett välfungerande lymfsystem väsentligt för vår hälsa.

Ett trögt lymfsystem kan ge upphov till ödem/vätskeansamlingar i kroppen. Det är ofta en av orsakerna till oförklarlig viktökning.

 

 

Vilka är vi? 

Vi som håller i gruppen är Helen Johansson och Ninnie Cornéer

Helen är legitimerad dietist, hormonrådgivare och kognitiv beteendecoach och arbetar med att hjälpa kvinnor med hormonella obalanser.

Ninnie är Medicinsk massageterapeut, yogalärare i Traditionell Hatha yoga, Ayurvedisk hälsorådgivare, samt har utbildning inom bl.a. näringsterapi, andning och blodanalys.