Kantarellpizza med mozzarella
Ingredienser pizzadeg
3 st ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
1 dl grädde/kokosmjölk
2 tsk pofiber
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk himalaya salt
1 msk olivolja
Ingredienser fyllning
400 g mozzarella
2 dl riven ost
300 g kantareller
Smör
1 gul lök
1 rödlök
Salt och peppar
Ägg
Gör så här:
Degen
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser till degen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllningen
Blanda mozzarellan med den rivna osten. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra efter smak. Skala och hacka lök och häll i stekpannan. Stek i några minuter till.
Häll ostblandningen på pizzadegen, lämna 2 cm längst ut på kanten. Häll över kantarellblandningen och vik sedan upp kanterna samt pensla kanterna med ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
