Kyckling i rödcurry

Ingredienser 4 portioner

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 st citrongräs
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st morötter
  • 4 dl kokosgrädde + 2 dl vatten
  • 1 st lime
  • 3 st salladslök
  • 0,25 st spetskål
  • 100 g edamamebönor
    utan skida
  • 0,5 ask böngroddar
  • 0,5 ask ärtskott
  • Olja att steka i

Gör så här:

Strimla kycklingfilén. Hacka/strimla morot, spetskål, vitlök och salladslök. Riv ingefäran. Banka med baksidan på kniven på citrongräset så det ”spricker upp”. Dela det i 2-3 bitar.

Fräs på kycklingen. När den är nästan klar tillsätt currypasta, vitlök, ingefära och citrongräs. Låt fräsa så smakerna öppnar sig. Häll på kokosmjölk och vatten och låt koka samman. Smaka av med salt, chili explosion och lite limejuice. Tillsätt därefter salladslök, spetskål och edamamebönor. Låt grytan få ett uppkok, bönor och spetskål skall vara spänstiga. Dra sedan av och toppa med böngroddar och ärtskott.

  • För lila och gult kostschema, byt vatten och kokosmjölk till 6 dl kokosgrädde

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 2,5 dl kokosmjölk. Späd med vatten till bra konsistens

     

  • För blått kostschema, öka till 6 dl kokosmjölk, hoppa över vattnet