Kycklingsallad med krämig basilikasås och pumpafrön

Ingredienser 4 port

0,5 påse färsk spenat

0,5 påse färsk blandsallad

0,5 fänkål

1 tomat

0,5 rödlök

50 g fetaost

4 msk pumpafrön

500 g  kycklingfiléer

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk basilika

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Stek kycklingen tills den får färg på båda sidor. Salta och peppra och lägg kycklingen i en smord form. Grädda i ugnen i ca 30 min tills den är helt genomgräddad (72 grader).

Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Skala och skär avokadon i bitar.

Varva grönsaker, avokado och fetaost på fyra tallrikar.

Mixa creme fraiche med basilika och smaka av med salt.

Lägg upp den färdiggräddade kycklingen på salladen och ringla över basilikasåsen.

Strö över pumpafrön.

  • För lila och gult kostschema, öka till 100 g fetaost och 2 avokado

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 400 g kycklingfilé och 2 msk pumpafrö

     

  • För blått kostschema, öka till 100 g fetaost och lägg till 1 avokado