Kycklingsoppa med curry

Ingredienser 4 port

400 g kycklingfiléer

1 röd paprika

0,5 st purjolök

1 hönsbuljongtärning

6 dl vatten

1  msk curry

2,5 dl grädde

1 msk smör att steka i

Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar. Stek kyckling och grönsaker under några minuter. Salta och peppra samt riv buljongtärningen på ett rivjärn över kycklingen. Häll på vatten och grädde och låt koka på svag värme under ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt.

Smaka av med salt och peppar samt ev mer curry.

  • För lila och gult kostschema, öka till 600 g kyckling samt lägg till en skiva rågbröd/kesobröd per person 

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 2 dl grädde

     

  • För blått kostschema, öka till 600 g kyckling samt lägg till 1 msk creme fraiche per person att toppa soppan med