Typ av måltid: Kyckling

Ingredienser 4 port

400 g kycklingfiléer

1 röd paprika

0,5 st purjolök

1 hönsbuljongtärning

6 dl vatten

1 msk curry

2,5 dl grädde

1 msk smör att steka i

Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar. Stek kyckling och grönsaker under några minuter. Salta och peppra samt riv buljongtärningen på ett rivjärn över kycklingen. Häll på vatten och grädde och låt koka på svag värme under ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt.

Smaka av med salt och peppar samt ev mer curry.

För blått kostschema, öka till 600 g kyckling, lägg till en kesofralla per person samt toppa soppan med 1 msk creme fraiche per person

För gult kostschema, öka till 600 g kyckling, lägg till en kesofralla per person samt toppa soppan med 1 msk creme fraiche per person

För grönt kostschema, minska till 2 dl grädde

För lila kostschema, öka till 600 g kyckling samt lägg till en kesofralla per person

För rött kostschema, minska till 2 dl grädde

Fler Lunch & Middag recept