Mandelpanerad kyckling med fetaost och aioli
Ingredienser 4 port
4 kycklingfiléer
1 ägg
3 dl mandelmjöl
1 tsk salt
2 krm vitlökssalt
svartpeppar
smör att steka i
1 påse sallad
0,5 rödlök
1 tomat
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
Vitlökssalt
salt & peppar
100 g fetaost
Gör så här:
Blanda mandelmjöl, salt, vitlökssalt och svartpeppar på en tallrik.
Vispa upp ägget på en annan tallrik.
Doppa varje kycklingfilé i ägget och vänd sedan i mjölblandningen.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt.
Gör aiolin genom att blanda creme fraiche, majonnäs, vitlökssalt, salt och peppar.
Lägg sallad, rödlök, tomat, kyckling och fetaost på fyra tallrikar. Ringla över aioli.
