Mandelpanerad kyckling med fetaost och aioli

 

Ingredienser 4 port

4 kycklingfiléer

1 ägg

3 dl mandelmjöl

1 tsk salt

2 krm vitlökssalt

svartpeppar

smör att steka i

1 påse sallad

0,5 rödlök

1 tomat

1,5 dl creme fraiche

0,5 dl majonnäs

Vitlökssalt

salt & peppar

100 g fetaost

Gör så här:

Blanda mandelmjöl, salt, vitlökssalt och svartpeppar på en tallrik.

Vispa upp ägget på en annan tallrik.

Doppa varje kycklingfilé i ägget och vänd sedan i mjölblandningen.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen på medelvärme tills den är genomstekt.

Gör aiolin genom att blanda creme fraiche, majonnäs, vitlökssalt, salt och peppar.

Lägg sallad, rödlök, tomat, kyckling och fetaost på fyra tallrikar. Ringla över aioli.