Sallad med mozzarella och parmaskinka
serverad med pesto

Ingredienser 4 port

100 g mozzarella

200 g parmaskinka

1 rödlök

1 påse blandsallad

1 knippa salladslök

10 st oliver

Salt & peppar

Pesto:

1 kruka basilika

2 msk pinjenötter,

0,5 riven vitlöksklyfta

3 msk riven parmesan

4 msk olivolja

Salt & peppar

Gör så här:

Börja med peston. Plocka basilikan, använd även stjälkarna. Riv parmesanost fint. Blanda alla ingredienserna till peston och mixa väl. Smaka av med salt & peppar. 

Skär rödlök och salladslök i skivor. Varva alla ingredienserna till salladen på 4 tallrikar och servera med pesto.

  • För lila och gult kostschema, öka till 200 fetaost, 5 msk olja och 20 st oliver samt strö över en msk pinjenötter per person

  • För rött och turkost kostschema, minska till 150 g parmaskinka

  • För blått kostschema, öka till 200 fetaost, 5 msk olja och 20 st oliver