Ingredienser 4 portioner

400 g nötfärs
1 st ägg
1 st gul lök
10 g salt
Svartpeppar
200 g svartkål
500 g kålrot
1 msk olja
100 g sötpotatis
0,5 dl rostade solrosfrön
2 msk kallpressad rapsolja
Flingsalt
Chili explosion
smör att steka i

Gör så här:

Hacka lök och fräs den så den blir glansig i en stekpanna med lite olja. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser i en bunke och forma fyra lika stora biffar. Stek i lite smör på medeltemperatur tills de är gyllene och helt genomstekta.

Hacka och skölj svartkål. Skala och dela kålrot i lika stora bitar, lägg på en plåt med lite olivolja och salt. Baka i ugnen på 180 grader tills de fått lite färg och känns klara.

Skala och dela sötpotatis i bitar. Lägg i en kastrull med vatten och låt koka tills de är helt mjuka. Häll av vattnet, men spara lite till att späda med. Mixa sötpotatisen med solrosfrön, tillsätt 1,5 msk kallpressad rapsolja, flingsalt och chili explosion efter smak.

Massera svartkål ordentligt med några droppar kallpressad olja och lite flingsalt. Blanda med kålrot. Servera med falskt jordnötssmör.

För blått kostschema, öka till 600 g köttfärs, 200 g sötpotatis, 5 msk solrosfrön och 3 msk olja

För gult kostschema, öka till 600 g köttfärs, 200 g sötpotatis, 5 msk solrosfrön och 3 msk olja

För grönt kostschema, minska till 2 msk solrosfrön och 1 msk olja

För lila kostschema, öka till 600 g köttfärs, 200 g sötpotatis och 3 msk olja

För rött kostschema, minska till 2 msk solrosfrön och 1 msk olja

Fler Lunch & Middag recept