Stark kvinna –
en onlinekurs för kvinnor 40 +

 

Denna kurs på 3 månader riktar sig till:

 • dig som är 40 + och upplever hormonella obalanser
 • dig som passerat klimakteriet nyligen eller för längesen
 • dig som önskar hjälp med viktnedgång, värk i muskler och leder, sömnproblem, trötthet, humörsvängningar, minskad sexlust eller minskad lust i övrigt.

Du kommer lära dig hur du med kost, stresshantering, medveten andning och framförallt kunskap kommer minska i vikt,  sova bättre, slippa värk,  bli piggare och gladare samt minska övriga symtom som du har.

Varannan vecka ses vi för ett livesänt möte där vi går igenom olika ämnen, ger dig verktyg och tips samt går igenom frågor och funderingar.

Ämnen vi tar upp är bland annat antiinflammatorisk kost, medveten andning, tarmflora och sömnskola.

Du får dessutom tillgång till en hel hälsoportal med inspelade föreläsningar, artiklar, IBS-skola, träningsplaner, hormonyoga och andningsövningar.

För att enklast få till en kostförändring ingår det kostschema för dig som önskar det och en receptbank för frukost, lunch, middag, mellanmål, desserter och brödbak.

 

kostrådgivning online

Vad ingår?

Kostschema

Vi utgår ifrån en antiinflammatorisk kost eftersom det har visat sig vara den bästa kosten för att balansera hormonerna.  Men det finns inga förbud, vi jobbar enligt principen 80:20 vilket innebär att om du ger kroppen bra mat 80 % av tiden så kan du äta annat 20 % av tiden utan att det påverkar kroppen i någon större utsträckning. Detta är en livsstil, inte en diet och då måste det passa in i ditt liv och i din vardag och du måste känna att detta är något som du kan göra under en lång tid.

Recept

Det finns recept för frukost, lunch, middag och mellanmål samt för brödbak och desserter.

Du måste inte använda recepten utan kan enbart gå efter kostschemat där du sätter ihop dina egna måltider utifrån förslagen, men du kan alltid gå till receptsidan för inspiration.

Digitala livemöten varannan vecka

Vi går igenom olika ämnen och ger dig verktyg som du kan använda för att på ett konkret sätt få in dessa nya livsstilsförändringar i ditt liv.

Vi kommer hjälpa dig med hur du skapar livsstilsförändringar som håller, finnas där som stöd längs hela vägen och efter dessa veckor kommer du veta hur du ska fortsätta med denna livsstil och behålla de resultat du uppnått.

Inspelade föreläsningar

Inne på hälsoportalen hittar du dessutom inspelade föreläsningarna på mellan 20-40 minuter långa som  på ett överskådligt sätt genom följande områden:

 

 • Förklimakteriet, klimakteriet och hormoner – vad är det som händer i kroppen?
 • Sköldkörteln – hur läker vi den?
 • Hormonell huvudvärk/migrän och vad kan vi göra för att bli av med det?
 • Tarmflora inklusive IBS – hur läker vi tarmslemhinnan och får en bra tarmflora?
 • Specifika symtom och åtgärder – exempel på punktinsatser för varje symtom
 • Sömnskola och stresshantering
 • Kosttillskott, naturläkemedel och örter – vilka funkar för vilka symtom?

Artiklar

Artiklarna tar upp följande områden:

 • Torra slemhinnor, underlivsproblem (även dålig sexlust och inkontinens)
 • Histaminintolerans 
 • AIP –  en hårdare version av antiinflammatorisk kost där du utesluter livsmedel för att sedan återinföra och på så sätt ta reda på vad du tål. Här går vi igenom hur denna uteslutningsdiet går till
 • Lymfsystemet – vad kan du göra för att slippa ett trögt lymfsystem
 • Hur vet jag var jag är i den hormonella resan?
 • Fasta – är det bra eller dåligt?

Övrigt som ingår

 1. Träningsupplägg 10 st
 2. Hormonyoga 3 st pass
 3. Kostbehandlingen FODMAP – för dig som har IBS eller problem med magen.
 4. Andningsövningar

Du har tillgång till 10 olika träningsupplägg med eller utan redskap och 3 st inspelade hormonyogapass. Träningsupplägget passar både dig som tränat innan och dig som är nybörjare.

Träningsplaner och hormonyoga är framtaget av personlig tränare.

PRIS 1500 kr

I priset ingår:

 • Kostschema inkl. recept
 • Uppstartssamtal där vi går igenom kostschema och kosten
 • Livemöten varannan vecka under 3 månader
 • Tillgång till kursportalen under 3 månader

Tid för livemöten: Torsdagar kl. 18.00

Nästa kursstart: Januari 2024

Varken symtom som uppstår i förklimakteriet eller i klimakteriet är något som du måste stå ut med!

Ett bra upplägg med ett ramverk att använda sig av. Upplever att jag äter mer- men lärdomen att äta mer proteinrikt (även till mellanmål) gör skillnad, sockersug & vikt förbättras. Bra återkoppling vid uppdateringstillfällena. För mig har resan börjat, med bra hjälp.  

Susanne

Jag kontaktade Helen för att jag ville ha hjälp med vikten och mina vallningar men har fått så mycket mer hjälp! Jag är piggare, mår så mycket bättre och min PMS är lugnare.  Jag är inte längre sötsugen och har framförallt slutat småäta. Måtten minskar men det är nu bara en bonus!   

Camilla

Jag förstår ingenting men är så glad att jag kontaktade Helen för råd om min kost. Vikten och måtten minskar. Tack!   

Mia

Med hjälp av Helens tydliga och personliga kostschema, samt medföljande information har det varit lätt att göra en förändring av min kost. Helen har funnits till hands för att stötta vid behov och snabb på att svara på frågor. Det har känts tryggt.

Lena Biström

På grund av klimakterie och hypotyreos har kilona smugit sig på. Jag har provat otaliga metoder för att bli av med dessa utan resultat. Men med Helens hjälp har jag lyckats! Med fokus på antiinflammatorisk kost och att variera mängden mat under veckan så har det varit ganska enkelt att uppnå mina mål. Stort tack för hjälpen Helen

Anna Lindberg

Jag mår så mycket bättre! Utan att jag har tänkt på det så har jag slutat sova på dagarna, jag är gladare, piggare och starkare. Kläderna sitter bättre och vågen pekar nedåt. Detta är verkligen en livsstilsförändring!

Linda

Detta har varit så bra för mig. Jag har gått ner de kilon jag ville och märker att jag håller mig där. Min ämnesomsättning har kommit igång och min mage funkar som den ska! Jag märker även att jag tänker annorlunda, jag klankar inte ner på mig själv om jag äter något onyttigt utan tar nya tag. Kosten passar mig perfekt och mitt sötsug är borta. Tack!

Ann-Charlotte Lundqvist

Detta är det bästa jag gjort! Jag har testat allt innan men inget har fungerat för vikten men nu har jag gått ner 11 kg och jag vet att jag kommer gå ner resten. Att kunna bolla med någon har varit ovärderligt och jag behöver någon som ”håller lite koll på mig”.  Gruppmöten har varit mycket informativa, jag har lärt mig massor. 

Jag pratar om er med alla jag känner! Tack!

Karin