Blomkålspizza med vitlökscreme fraiche, smörstekta kantareller och grönkål

Ingredienser 4 port

600 g blomkål 
3/4 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesanost
2 stora ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 krm peppar
5 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor
Salt & peppar
1 påse färdigskuren grönkål
1 liter kantareller
 Smör att steka i
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Riv blomkålen fint på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 l kokande vatten. Låt svalna och krama ut vätskan.

 

Blanda blomkål, mandelmjöl, parmesan, ägg, oregano, salt och peppar.

 

Bred ut degen på 2 bakpappersklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Pressa vitlöken och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt.

Värm en stekpanna och fräs kantarellerna på medelvärme i ca 5-10 minuter.  När kantarellerna börjat få lite färg, tillsätta smör och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt.

Fördela creme fraiche, grönkål och kantareller på pizzabottnarna. Grädda ytterligare i ugnen i ca 5 minuter.