Ingredienser:
6 dl havregryn
1 dl hela linfrö
1 dl chiafrö
1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackad mandel
1 dl kokosflingor
1 nypa salt
1-2 dl vatten
3 äggvitor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt 1 dl vatten och äggvitorna. Blanda runt tills allt är blandat och lite fuktigt, tillsätt mer vatten om det blir för torrt. Häll allt på en plåt och rosta i ugnen i ca 20 min. Ta ut plåten och hacka sönder ”kakan” så att det blir till mindre bitar. Sätt in i ugnen i ca 10 min till eller tills nötterna blivit gyllenbruna och allt känns torrt. Låt svalna och häll i en glasbruk med tätslutande lock.
Smaksätt gärna med kanel! Det går givetvis bra att byta till andra frön och nötter.
1 portion: 1 dl – hoppa över fettalternativet i kostschemat då denna innehåller nötter