Ingredienser 4 portioner
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk oregano
0,5 msk rosmarin
1 tsk spiskummin
1 tärning grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
1 förpackning kidneybönor (tetrapak)
1 förpackning svarta bönor (tetrapak)
3-4 dl vatten
1 msk soja
Salt och peppar
4 msk creme fraiche
Vitlökssalt
Gör så här:
Skala och finhacka löken, skala och skär morötterna i slantar och pressa vitlöken.
Fräs grönsakerna i olja i ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, vatten, kryddor och grönsaksbuljong. Koka i 10 min tills grönsakerna är mjuka. Skölj bönorna och häll i dem. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
Smaksätt creme fraiche med vitlökssalt
Servera böngrytan med vitlökscreme fraiche
Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen