Typ av måltid: Vegetarisk

Ingredienser 4 portioner

1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk oregano
0,5 msk rosmarin
1 tsk spiskummin
1 tärning grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
1 förpackning kidneybönor (tetrapak)
1 förpackning svarta bönor (tetrapak)
3-4 dl vatten
1 msk soja
Salt och peppar
4 msk creme fraiche
Vitlökssalt

Gör så här:

Skala och finhacka löken, skala och skär morötterna i slantar och pressa vitlöken.

Fräs grönsakerna i olja i ett par minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, kryddor och grönsaksbuljong. Koka i 10 min tills grönsakerna är mjuka. Skölj bönorna och häll i dem. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

Smaksätt creme fraiche med vitlökssalt

Servera böngrytan med vitlökscreme fraiche

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen

För blått kostschema, tillsätt 1 dl vispgrädde till grytan, öka till 8 msk creme fraiche och blanda i 2 msk majonnäs i vitlökscreme fraichen innan servering

För gult kostschema, tillsätt 1 dl vispgrädde till grytan, öka till 8 msk creme fraiche och blanda i 2 msk majonnäs i vitlökscreme fraichen innan servering

För grönt kostschema, minska till 200 g svarta bönor

För lila kostschema, tillsätt 1 dl vispgrädde till grytan, öka till 8 msk creme fraiche och blanda i 1,5 msk majonnäs i vitlökscreme fraichen innan servering

För rött kostschema, minska till 200 g svarta bönor

Fler Lunch & Middag recept