4 portioner
Biffar:
600 g tinade, gröna ärtor
300 g kålrot
0,5 gul lök
1 tsk gurkmeja
10 g salt
Chili explosion
1 st ägg
2 tsk psylliumfröskal/fiberhusk (blandas med 0,5 dl vatten)
Söt potatissticks:
600 g sötpotatis
2 msk olivolja
Salt och peppar
Örtyoghurt:
2 dl mild, naturell yoghurt
Torkade/färska franska örter
salt
Biffar:
Skala och tärna ner kålrot i ganska grova bitar. Mixa det men inte helt slätt. Det får gärna vara lite småbitar i.
Hacka och fräs löken i lite olja.
Mixa ärtorna, lite mer än kålroten men inte till puré.
Blanda psylliumfröskal med vatten och låt svälla en stund.
Blanda allt till en jämn smet. Låt svälla en stund, ca 10-15min.
Stek i rapsolja så de får krispig och gyllene yta. Kör dem sedan klart i ugnen på 170 grader 6-7 min
Söt potatissticks:
Skala och skär sötpotatisen i tunna stavar.
Ringla över olja, salta och peppra.
Rosta i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min
Örtyoghurt:
Blanda yoghurt och örter smaka av med salt.
Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen.