Ingredienser 4 portioner

Ca 1 kg butternutpumpa
0,5 kg morot
1 st gul lök
2 cm färsk ingefära
1,5 st grönsaksbuljongtärning
1 msk kallpressad rapsolja
1 dl vispgrädde
1 kesomacka
1 msk smör
30 g ost

Gör så här:

Skala och kärna ur pumpa, morot, lök och ingefära. Skär morot och pumpan i mindre bitar och lägg dem på en plåt, rosta i ugnen till de är mjuka och har fått lite färg.

Hacka lök och fräs i en kastrull med olja. Skär ingefära i skivor. Tillsätt pumpa, morot och ingefära i kastrullen. Häll på vatten och buljong så det nästan täcker. Låt koka i 10 min, tillsätt sedan grädde och mixa med stavmixer helt slätt. Smaka av med salt och ev. lite chili explosion.

Servera med en kesomacka med smör och ost

För blått kostschema, strö över 2 msk solrosfrön och 25 g fetaost per person

För gult kostschema, strö över 2 msk solrosfrön och 25 g fetaost per person

För grönt kostschema, halvera kesomacka, smör och ost

För lila kostschema, strö över 1,5 msk solrosfrön och 25 g fetaost per person

För rött kostschema, halvera kesomacka, smör och ost

Fler Lunch & Middag recept