Ingredienser 4 port

100 g mozzarella

200 g parmaskinka

1 rödlök

1 påse blandsallad

1 knippa salladslök

10 st oliver

Salt & peppar

Pesto:

1 kruka basilika

2 msk pinjenötter,

0,5 riven vitlöksklyfta

3 msk riven parmesan

4 msk olivolja

Salt & peppar

Gör så här:

Börja med peston. Plocka basilikan, använd även stjälkarna. Riv parmesanost fint. Blanda alla ingredienserna till peston och mixa väl. Smaka av med salt & peppar.

Skär rödlök och salladslök i skivor. Varva alla ingredienserna till salladen på 4 tallrikar och servera med pesto.

För blått kostschema, öka till 200 fetaost och 20 st oliver samt strö över en msk pinjenötter per person

För gult kostschema, öka till 200 fetaost och 20 st oliver samt strö över en msk pinjenötter per person

För grönt kostschema, minska till 100 g parmaskinka

För blått kostschema, öka till 200 fetaost och strö över en msk pinjenötter per person

För rött kostschema, minska till 100 g parmaskinka

Fler Lunch & Middag recept