Risnudlar med kräftstjärtar och saffranssås
Ingredienser 4 port
4 port risnudlar
2 morötter
2-3 purjolökar, gröna delen
4 msk smör
0,5 g saffran
Salt & peppar
1 tsk citronsaft
1 burk kräftstjärtar i lake, 3-400 g
2 msk konjak (kan uteslutas)
2 msk laktosfri creme fraiche
1 msk torkad körvel
Gör så här:
Koka risnudlar enligt förpckningen.
Skölj och skala morötterna och skär dem i tändsticksstora stavar. Skölj purjolöken och skär i tunna strimlor.
Lägg morötter, purjolök och 2 msk smör i en kastrull och låt det steka på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då.
Tillsätt saffran, salt, peppar och citronsaft. Blanda och stek ytterligare 2 min.
Värm en teflonpanna och bryn kräftstjärtarna på hög värme i smör ca 3 min. Tillsätt konjak, blanda väl och ta av från värmen.
Värm upp creme fraiche i en kastrull tillsammans med skyn från kräftstjärtarna. Blanda väl.
Lägg upp nudlar, grönsaker och kräftstjärtar. Häll över såsen och strö över körvel. Servera genast
