Smörstekt torsk med fänkål och räksallad

Ingredienser 4 port

600 g torsk

flingsalt

smör

svartpeppar, från kvarn

1 citron

2 små fänkålar

50 g smör

2 dl laktosfri creme fraiche

1 dl räkor

salt

Tina fisken om den är fryst. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Bryn smöret i en het stekpanna och stek torsken gyllene på båda sidorna. 

Dra sedan bort pannan från plattan och låt stå tills fisken är fast.

Tvätta och skär fänkålen i skivor. Smält smör i stekpannan på hög värme. När smöret börjar skumma, lägg i ett lager skivad fänkål. Vänd när ena sidan har blivit ljust gyllene, efter ungefär 2 minuter och låt steka ytterligare 1-2 minuter. 

Blanda creme fraiche med räkor och smaka av med salt

Servera fisken med brynt smör och citron samt stekt fänkål och räksallad. Om du tål det kan du även lägga till lite gröna ärter.