KOST- OCH HORMONRÅDGIVNING

Du är troligtvis här av en av följande tre anledningar:

Du är i 40-årsåldern och upplever problem med viktuppgång, oro/nedstämdhet, sämre självförtroende eller andra typer av symtom som beror på en hormonell obalans.

Du börjar närma dig klimakteriet och upplever problem med ovan men dessutom sömnproblem, värmevallningar, ändrat blödningsmönster eller andra symtom som beror på bland annat
minskade östrogennivåer.

Eller så har du redan genomgått menopaus och upplever värk, dålig sömn, svårigheter med att gå ner i vikt eller problem med magen.

Åtta av tio kvinnor upplever olika symtom som värmevallningar, viktuppgång eller oro när de går igenom förklimakteriet och klimakteriet och för vissa fortsätter det även efter menopaus. Många tror att det är så det ska vara, att det inte går att göra något åt. Men med rätt kost som ger kroppen de byggstenar den behöver kan du minska eller helt undvika hormonella besvär. Lägger vi dessutom till en bra sömn, stresshantering och rörelse har du stor chans att bli helt symtomfri, gå ned i vikt och må ditt allra bästa.

Personlig rådgivning
90 min

Under 90 min går vi igenom dina symtom och vad du önskar förändra. Du kommer få  information om grundorsaken till dina besvär och specifika åtgärder för att komma tillrätta med dem.

Är vikten en del av dina besvär så kommer vi även gå igenom varför det är svårare att gå ner i vikt med hormonella obalanser, varför det inte fungerar att ”äta mindre och träna mer” och vi kommer tala om exakt vad du behöver göra för att vågen ska börja röra sig nedåt.

Du kommer få svar på alla dina frågor och efter samtalet ska du veta exakt vad du kan göra för att bli dig själv igen.

För dig som vill skapar vi sedan en kostplan till dig utifrån dina förutsättningar. Även recepthäfte ingår.

Vi avslutar även med att sätta upp mål för att du ska lyckas.

Personlig coaching sker över telefon, videomöte eller på plats i Stenkullen. Det går också bra att ta coachingen endast via mail för dig som föredrar det.

 Pris: 1500 kr

Skräddarsytt kostschema

Vi utgår från din kropp, dina förutsättningar och dina mål. Kosten ska passa in i din vardag och i ditt liv, därför skräddarsyr vi det så det passar dig.Detta är en livsstilsförändring, inte en diet. Det innebär att du lägger grunden nu men kommer veta exakt vad du ska göra för att må bra i både kropp och själ resten av livet.

Recept

Det finns recept för frukost, lunch, middag och mellanmål samt för brödbak och desserter.

Vi jobbar med ett 80:20-upplägg, vilket innebär att om du ger kroppen bra kost 80 % av tiden kan du äta annat 20 % av tiden utan att det påverkar kroppen i någon större utsträckning.

Du är unik

Vi är alla olika, har olika kroppar, olika förutsättningar och olika mål. Vi skräddarsytt kostschema utifrån dig eftersom du är unik. På samma sätt kommer vi under resans gång ta reda på om du behöver kosttillskott, om du behöver ta prover, lägga till mer stresshantering, dra ner på konditionsträning etc.

Vilket upplägg som passar dig beror på hur stora dina hormonella obalanser är, vilka mål du har och hur mycket stöd du behöver längs vägen.

 

Ett bra upplägg med ett ramverk att använda sig av. Upplever att jag äter mer- men lärdomen att äta mer proteinrikt (även till mellanmål) gör skillnad, sockersug & vikt förbättras. Bra återkoppling vid uppdateringstillfällena. För mig har resan börjat, med bra hjälp.  

Susanne

Jag kontaktade Helen för att jag ville ha hjälp med vikten och mina vallningar men har fått så mycket mer hjälp! Jag är piggare, mår så mycket bättre och min PMS är lugnare.  Jag är inte längre sötsugen och har framförallt slutat småäta. Måtten minskar men det är nu bara en bonus!   

Camilla

Jag förstår ingenting men är så glad att jag kontaktade Helen för råd om min kost. Vikten och måtten minskar. Tack!   

Mia

Med hjälp av Helens tydliga och personliga kostschema, samt medföljande information har det varit lätt att göra en förändring av min kost. Helen har funnits till hands för att stötta vid behov och snabb på att svara på frågor. Det har känts tryggt.

Lena Biström