Hormon- och kostrådgivning

 

Du är troligtvis här av en av följande två anledningar:

 • Du är i 40-årsåldern och upplever problem med viktuppgång, oro/nedstämdhet, sämre självförtroende eller andra typer av symtom som beror på en hormonell obalans.
 • Du börjar närma dig klimakteriet och upplever problem med ovan men dessutom sömnproblem, värmevallningar, ändrat blödningsmönster eller andra symtom som beror på bland annat minskade östrogennivåer.

Åtta av tio kvinnor upplever olika symtom som värmevallningar,
viktuppgång eller oro när de går igenom förklimakteriet och
klimakteriet. Många tror att det är så det ska vara, att det inte går
att göra något åt. Men med rätt kost som ger kroppen de
byggstenar den behöver kan du minska eller helt undvika
hormonella besvär. Lägger vi dessutom till en bra sömn,
stresshantering och rörelse har du stor chans att bli helt symtomfri,
gå ned i vikt och må ditt allra bästa.

Varken symtom som uppstår i förklimakteriet eller klimakteriet är något som du måste stå ut med!

Få kostrådgivning och coaching över telefon, videomöte eller på plats i Stenkullen!
Tillsammans kommer vi ta reda på vad som orsakar dina problem och jag kommer tala om exakt vad du behöver förändra för att lindra eller helt få bort dina symptom, sova bättre, minska i vikt och slippa oro, nedstämdhet och irritation.

 

kostrådgivning online
kostrådgivning online

Kostrådgivning och coaching
-hur går det till?

 

När du bokar får du ett hälsoformulär att fylla i. Här får du svara på frågor om hur din situation ser ut idag, vilka problem du upplever och hur din kosthållning ser ut.

Utifrån detta bygger vi en livsstil och en kosthållning utan förbud. Kosten vi fokuserar på ger dig näring för de kvinnliga hormonerna och signalsubstanserna, ger mat till tarmbakterierna så att du får en bättre tarmflora, minskar inflammation och håller blodsockret på en bra nivå.

Vi går igenom kostschemat under vårt första samtal.

Vid behov kommer du få skriva kostdagbok i ett par dagar för att utreda om det finns näringsbrister som vi behöver ta hänsyn till.

Detta ingår:

 • Grundläggande näringslära i hormonkost/antiinflammatorisk kost
 • Skräddarsytt kostschema byggt för den hormonella balansen. Kosten innehåller mycket protein som håller dig mätt och hjälper dig bygga muskler, bra fett som behövs för hormonerna och långsamma kolhydrater som förbättrar upptaget av tryptofan.
 • Lista med livsmedel som du behöver för att förändra din hälsa
 • Recept för frukost, lunch, middag och mellanmål. 
 • Riktlinjer för att sätta ihop egna måltider
 • Avstämning en gång per vecka. Här går vi igenom hur veckan har gått och tar upp frågor eller funderingar. Jag är även utbildad inom KBT och jobbar med beteendeförändring för att få bort tankar som ”jag börjar på måndag”, ”jag har redan förstört dagen, så jag kan lika gärna fortsätta” eller ”jag måste passa på”. För dig som kämpar med dessa tankar kommer vi gå igenom kommande veckans utmaningar och arbeta med övningsuppgifter för att bryta beteendet.

  PRISER PERSONLIG RÅDGIVNING

  I alla alternativ nedan ingår skräddarsytt kostschema, recept och näringslära i hormonkost 

  Coaching online 1295 kr

  För dig som känner att du har bra koll på kost och din egen kropp och önskar jobba mer på egen hand. Här ingår 6 st avstämningar via mail som du kan använda under ett period om  månader. Här går vi igenom frågor som uppstår, justerar kostschemat och pratar om vad du kan förändra om du till exempel hamnar på en platå.

  Det finns även möjlighet att köpa till vägning på bioimpedansvåg.

  6 veckors coaching 1995 kr

  Avstämning över telefon, videomöte eller på plats i Stenkullen varje vecka där vi går igenom hur veckan har varit, hur vikt och mått ser ur samt går igenom frågor och funderingar, samt justerar kostschemat vid behov.

  Det finns även möjlighet att köpa till vägning på bioimpedansvåg.

  12 veckors coaching 3495 kr

  Avstämning över telefon, videomöte eller på plats i Stenkullen varje vecka där vi går igenom hur veckan har varit, hur vikt och mått ser ur samt går igenom frågor och funderingar, samt justerar kostschemat vid behov. För dig som önskar stöttning och motivation under en längre period eventuellt med mer vikt att gå ner eller fler /svårare symtom.

  Det finns även möjlighet att köpa till vägning på bioimpedansvåg.