Utbildning till hormonrådgivare

Vill du också hjälpa kvinnor med hormonella obalanser?
Intresset för hormoner, klimakteriet och hur vi kan balansera våra hormoner med kost- och livsstilsförändringar är stort och intresset växer varje dag. Det finns otroligt många kvinnor som lider i onödan och så många som behöver hjälp och tyvärr är vi inte tillräckligt många hormonrådgivare som kan hjälpa till.
I denna utbildning lär du dig allt om kvinnans hormonella resa, vad som händer i kroppen och varför och hur man kan minska eller helt få bort de symtom som uppstår. Kosten är ett stort fokus men vi går även igenom alla andra livsstilsförändringar så som stress, sömn och tarmflora. Vi pratar även om sköldkörteln och hormonersättning. Läs mer nedan om kursinnehåll och kursportal.

Kursinnehåll

Modul 1

Kvinnans hormonella resa från förklimakteriet till menopaus

Symtom och varför de uppstår

Progesteron

Östrogen

Testosteron

Delprov 1

 

Modul 2

Grundläggande näringslära

Kost för hormonell balans

Viktminskning i klimakteriet

Kosttillskott

Tarmflora 

Delprov 2

 

Modul 3

Stress och hur det påverkar vikt och kropp i klimakteriet

Sömn – hur börja sova

Specifika symtom och åtgärder

Sköldkörteln – hur läker vi den?

Hormonell huvudvärk och migrän

Delprov 3

 

Modul 4

Hormonersättning

Modul  5

Kundfall 3 obligatoriska + valfritt antal testklienter

Sluttentamen

KURSPORTALEN

Genom att anmäla dig till utbildningen till hormonrådgivare  får du tillgång till inspelade föreläsningar och kursmaterial på kursportalen. Du går igenom kursmaterialet samt föreläsningarna i din egen takt och är alltid välkommen att ställa frågor. 

Efter varje färdig modul gör du övningsuppgifter som du skickar in. Framförallt är målsättningen med övningsuppgifterna, testerna och de teoretiska momenten är att förbereda dig optimalt inför den avslutande tentamen.

Vill du nå målet snabbt kan du läsa in utbildningen på heltid under två veckor men det går också bra att studera på deltid under maximalt 12 månader.

Sammanfattningsvis finns det inga dolda kostnader. Allt, inklusive kursmaterial och diplom efter avslutad kurs, ingår i kursens pris.

KURSSTART SKER LÖPANDE

PRIS: 2500 KR (RÄNTEFRI DELBETALNING) Du som har läst kostrådgivarutbildningen tidigare erhåller 500 kr rabatt.

VARMT VÄLKOMMEN ATT STARTA DIN RESA TILL HORMONRÅDGIVARE MED OSS!