Kvinna mitt i livet – hormonhälsa och kostrådgivning 

 

Denna kurs på 8 veckor riktar sig till:

 • dig som är 40 + och upplever hormonella obalanser
 • dig som passerat klimakteriet nyligen eller för längesen
 • dig som önskar hjälp med ökad förbränning, värk i muskler och leder, sömnproblem, trötthet, humörsvängningar och minskad lust.

Du kommer lära dig hur du med kost, stresshantering, förbättrad tarmflora och framförallt kunskap kan öka din förbränning, sova bättre, slippa värk samt bli piggare och gladare.

Varannan vecka ses vi för gruppmöte där vi går igenom olika ämnen, ger dig verktyg och tips samt går igenom frågor och funderingar.

Ämnen vi tar upp är bland annat kost, stresshantering, tarmflora och sömnskola.

 

kostrådgivning online

Praktisk information

Plats: Digitalt alternativt i Stenkullen

Kurstart: Hösten 2024

Tid: 18.30-20.00

Pris: 1390 kr

Övrigt som ingår:

 • Hälsodeklaration
 • Kostschema med kost för hormonell balans
 • Kursmaterial i form av PDF inför varje föreläsing.
 • 2 st recepthäfte med recept för hormonell balans

  Kostschema

  Vi utgår ifrån en kost som minskar inflammation i kroppen och ger byggstenar till våra hormoner.
  Vi jobbar enligt principen 80:20 vilket innebär att om du ger kroppen bra mat 80 % av tiden så kan du äta annat 20 % av tiden utan att det påverkar kroppen i någon större utsträckning.
  Detta är en livsstil, inte en diet!

  Föreläsningar

  Under grupptillfällena går vi igenom följande ämnen:

  Grupptillfälle 1:

  • Kost för hormonell balans. Vi går igenom kostschema och recept.

  Grupptillfälle 2:

  • Hormoner – vad händer i kroppen?
  • Symtom
  • Var befinner jag mig i min hormonella resa?
  • Hur kan man öka sin förbränning när ämnesomsättningen sjunker?

  Grupptillfälle 3:

  • Övriga livsstilsförändringar som stresshantering och förbättrad sömn.
  • Specifika symtom och åtgärder inklusive kosttillskott.

  Grupptillfälle 4:

  • Vår viktiga tarmflora
  • Minska inflammation med omega 3

  Begränsat antal platser

            Välkommen att boka din plats!

   

  Ett bra upplägg med ett ramverk att använda sig av. Upplever att jag äter mer- men lärdomen att äta mer proteinrikt (även till mellanmål) gör skillnad, sockersug & vikt förbättras. Bra återkoppling vid uppdateringstillfällena. För mig har resan börjat, med bra hjälp.  

  Susanne

  Jag kontaktade Helen för att jag ville ha hjälp med vikten och mina vallningar men har fått så mycket mer hjälp! Jag är piggare, mår så mycket bättre och min PMS är lugnare.  Jag är inte längre sötsugen och har framförallt slutat småäta. Måtten minskar men det är nu bara en bonus!   

  Camilla

  Jag förstår ingenting men är så glad att jag kontaktade Helen för råd om min kost. Vikten och måtten minskar. Tack!   

  Mia

  Med hjälp av Helens tydliga och personliga kostschema, samt medföljande information har det varit lätt att göra en förändring av min kost. Helen har funnits till hands för att stötta vid behov och snabb på att svara på frågor. Det har känts tryggt.

  Lena Biström

  På grund av klimakterie och hypotyreos har kilona smugit sig på. Jag har provat otaliga metoder för att bli av med dessa utan resultat. Men med Helens hjälp har jag lyckats! Med fokus på antiinflammatorisk kost och att variera mängden mat under veckan så har det varit ganska enkelt att uppnå mina mål. Stort tack för hjälpen Helen

  Anna Lindberg

  Jag mår så mycket bättre! Utan att jag har tänkt på det så har jag slutat sova på dagarna, jag är gladare, piggare och starkare. Kläderna sitter bättre och vågen pekar nedåt. Detta är verkligen en livsstilsförändring!

  Linda

  Detta har varit så bra för mig. Jag har gått ner de kilon jag ville och märker att jag håller mig där. Min ämnesomsättning har kommit igång och min mage funkar som den ska! Jag märker även att jag tänker annorlunda, jag klankar inte ner på mig själv om jag äter något onyttigt utan tar nya tag. Kosten passar mig perfekt och mitt sötsug är borta. Tack!

  Ann-Charlotte Lundqvist

  Detta är det bästa jag gjort! Jag har testat allt innan men inget har fungerat för vikten men nu har jag gått ner 11 kg och jag vet att jag kommer gå ner resten. Att kunna bolla med någon har varit ovärderligt och jag behöver någon som ”håller lite koll på mig”.  Gruppmöten har varit mycket informativa, jag har lärt mig massor. 

  Jag pratar om er med alla jag känner! Tack!

  Karin