Jag är kostrådgivare och hormonrådgivare för dig i klimakteriet 

 Är du här för att du precis har passerat 40 och märker att det händer något i kroppen? Eller kanske börjar du närma dig 50 och inte förstår varför du gått upp i vikt? Utöver det har du kanske sömnsvårigheter,  känner inte igen dig själv och upplever att dina hormoner löper amok? Oavsett så är mitt mål att du ska känna dig hörd, få hjälp och konkreta verktyg utifrån din situation.

Jag började arbeta med detta då jag insåg hur begränsad informationen är om förklimakteriet och klimakteriet. Många lider i tysthet och helt i onödan. Därför vill jag bidra med kunskap, handfasta verktyg & stöttning.  Jag vill också vara en del av din resa mot en friskare, piggare och gladare person. Dessutom är det viktigt för mig att se till alla delar och vi går igenom allt från kost och motion till sömn och återhämtning. 

Mitt namn är Helen och är legitimerad dietist, hormonrådgivare samt certifierad Stark genom klimakteriet-coach. Jag har även utbildning inom IBS och kostbehandlingen FODMAP samt kognitiv beteendeterapi.

Du är alltid välkommen att skicka ett mail om du inte vet vad som passar dig eller om du har andra frågor!

 

Personlig rådgivning

Åtta av tio kvinnor upplever olika symtom när de går igenom förklimakteriet och klimakteriet. Exempel som värmevallningar, viktuppgång eller oro är mycket vanligt. Dessutom tror många att det är så det ska vara. Att det inte går att göra något åt. Inget kunde vara mer fel!

Med rätt kost ger du din kropp de byggstenar den behöver. På så sätt kan du minska eller helt undvika hormonella besvär. Lägger vi dessutom till en bra sömn, stresshantering och rörelse har du stor chans att bli helt symtomfri, gå ned i vikt och må ditt allra bästa.

Varken symtom som uppstår i förklimakteriet eller klimakteriet är något som du måste stå ut med!

Jag arbetar som kostrådgivare för dig i klimakteriet. Tillsammans kommer vi ta reda på vad som orsakar dina problem.  Efter det här kommer jag att berätta exakt vad du behöver förändra för att lindra eller helt få bort dina symptom, sova bättre, minska i vikt och slippa oro, nedstämdhet och irritation.

Företag

Är du en arbetsgivare som satsar på jämställdhet och därmed vill ha en plan för dina kvinnliga arbetstagare?

Som vill arbeta med förebyggande åtgärder för att dina kvinnliga medarbetare ska kunna finnas på plats och presetera sitt bästa trots att de går in i kliamkteriet istället för alternativet med sjukskrivning och sämre prestation?

Kostnaden som företag årligen lägger ner på kvinnors psykiska ohälsa med sjukskrivning som följd hade kunnat minska rejält om fler chefer haft kunskap om hormonella obalanser och erbjudit hjälp för sina kvinnliga medarbetare.

Är du en arbetsgivare som vill erbjuda din personal hjälp och inkludera klimakteriet i friskvårsaktiviteter på ditt företag?