Utbildning till licensierad kostrådgivare

NU SÄLJER VI UT DE SISTA TIO PLATSERNA TILL ETT MYCKET RABATTERAT PRIS!

Då vi kommer avsluta denna del av vår verksamhet kommer vi nu sälja ut de sista tio deltagarplatserna till 70 %. Observera att kursportalen upphörs 31 augusti 2024 och alla delprov måste vara inne innan dess. För att anmälda dig till utbildningen klickar du på knappen nedan. Du kan välja att delbetala kursavgiften räntefritt på två gånger. Önskar du delbetala, vänligen maila till [email protected]. Observera att du får diplomet först efter full betalning. Har du frågor, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret eller maila till [email protected]. Varmt välkommen! 

Drömmer du om en framtid som licensierad kostrådgivare? Då har du hamnat alldeles rätt!

Som kostrådgivare arbetar du med friskvård för ökat välmående och i sjukdomsförebyggande syfte. Dina kunder kan bestå av privatpersoner men även av kommunala verksamheter eller olika företag. I takt med det ständigt växande intresset för hälsa och personlig utveckling ser utsikterna för kompetenta kostrådgivare ljusa ut – både nu och på längre sikt.

I vår utbildning till kostrådgivare studerar du näringslära i form av både mikrolära och makrolära och genomför många teoretiska övningar. Men du får också veta mer om det spännande jobbet som kostrådgivare och hur du kan genomföra motiverande samtal med dina kommande klienter. På föreläsningarna lär du dig allt du behöver för att kunna ge stöd, motivation och goda råd. 

Under hela vår utbildning till kostrådgivare har du kostnadsfri tillgång till kostprogram från nutrition data där vi skapar och analyserar kostscheman utifrån olika kundfall, för att du ska känna dig redo inför att arbeta som kostrådgivare.

Vår utbildningen till kostrådgivare är helt distansbaserad och låter dig studera i egen takt. Föreläsningarna varvas med teoretiska övningar med syftet att du ska känna dig fullständigt trygg. För övrigt är alla föreläsningar är inspelade och du kan därför titta på dem när som helst och hur många gånger du vill. Du behöver inte heller köpa eller läsa någon övrig kurslitteratur, allt ingår i föreläsningarna. På detta sätt får du en stabil grund med alla kunskaper du behöver inför din framtida karriär.

KURSPORTALEN

Genom att anmäla dig till vår utbildning till kostrådgivare  får du tillgång till inspelade föreläsningar i kursportalen, allt material är framtaget av legitimerade dietister. Du går igenom kursmaterialet samt föreläsningarna i din alldeles egen takt och är alltid välkommen att ställa frågor. 

Efter varje färdig modul gör du övningsuppgifter som du skickar in. Framförallt är målsättningen med övningsuppgifterna, testerna och de teoretiska momenten är att förbereda dig optimalt inför den avslutande tentamen.

Vill du nå målet snabbt kan du läsa in utbildningen på heltid under två veckor men det går också bra att studera på deltid fram till och med 31 augusti 2024.

Sammanfattningsvis finns det inga dolda kostnader. Allt, inklusive kursmaterial och diplom efter avslutad kurs, ingår i kursens pris.

Jag erbjuder även gratis rådgivning när du är färdigutbildad för frågor som kan uppstå som nyutbildad kostrådgivare. Jag har idag kontakt med många gamla deltagare där vi bollar tankar och strategier för klienter eller där jag hjälper till med nya situationer som uppstår. Det är en trygghet att ha någon att vända sig till innan man fått den erfarenhet man får när man arbetat ett tag. 

Vår utbildningen till kostrådgivare sker helt och hållet på distans och kan läsas var som helst i Sverige. Även sluttentamen görs på distans. Tidpunkten för den bestämmer du och jag tillsammans.

Välkommen att starta din spännande resa som kostrådgivare tillsammans med mig!

Helen Johansson, legitimerad dietist

Kursinnehåll

Modul 1

Grundläggande näringslära

Energigivande näringsämnen

Kolhydrater

Protein

Fett

Alkohol

Enerigomsättning, energibehov, hälsoanalyser, kroppssammansättning- fettprocent, BMI,  PAL-värden

Matspjälkning

Hormoner

Vitaminer

Mineraler

Kosttillskott

Modul 2

Kost för gravida och ammande

Idrottsnutrition 

Kost för vegan och vegetarian

Glutenintolerans

Laktosintolerans

Kost och kostrelaterade sjukdomar 

Ätstörningar

Modul 3

Tarmflora 

Att läsa innehållsförteckning/näringsdeklaration

Näringsämnen och tillagning

Modul 4

 Att jobba som kostrådgivare

Motiverande samtal

Kostdagbok och kostplaner

Kostdataprogram och näringsvärdesberäkningar

Olika dieter – LCHF, periodisk fasta, medelhavsdieten

Att värdera information

Sluttentamen

Sagt om utbildningen

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Jag är super nöjd med val av utbildning, bra upplägg, tydligt forum där man jobbar med utbildningen och lätt att kunna stänga ner och snabbt vidta där man var. Seriöst med 4 delprov och en sluttentamen vilket gör att man fick jobba på ordentligt men kom ut med super mycket kunskap. Tack för det 🙂
Cecilia Westlin

Bra innehåll! Lite om många områden. Mycket bra att få använda och lära sig använda nutrion data. En del av föreläsningarna kunde ha varit lite längre. Jag tycker att det har varit jättebra med videos och kursmaterial. Pedagogiskt och lätta att följa. Toppen med delprov! Och fantastiskt bra med tydlig feedback direkt i svarsdokumentet.
Lena Svedin

Jag gillade allt, att hon svarade fort och rättade proven fort och att kommenterade och skrev tips.Jag önskat att det skulle bli audio också, att kunna lyssna när man har inte internet.
Ieva Bauze

Bra upplägg med inspelade videos och kursmaterial flr utskrift, precis vad jag sökte. Jagg hade kunnat haft längre föreläsningar. snabb och enkel kontakt med kursledare
Emma

Väldigt proffisigt och trevligt bemötande från kursledare. Kursen som helhet har varit jättebra, Långt över förväntan!
Hanna Malmberg

Bra kurs, kan rekommendera den till annan person. Bra kontakt, Snabba svar och bra feedback!
Fredrik Öhman

Jättebra kurs, är så nöjd!
Valeria Vikner

Kursen är bra, viktiga ämnen. bra innehåll på ämnena ! jätte bra kontakt med kursledare, snabba svar. Jättebra delprov!
Linda Yonan

 

Bra att det var både pdf och föreläsningar! Lärde mig mycket på delproven. Att få skriva mer gör att jag kommer ihåg. Snabba svar från kursledare. Jättenöjd! Tacksam över flexibiliteten då jag inte kunde göra den som planerat utan fick skjuta på den.
Martina Ekstrand

 

Nöjd med utbildningen, ger mersmak:) Jättebra att kunna studera i sin egen takt med inspelade föreläsningar. Kunde varit fler föreläsningar. Snabb kontakt!

Helene M

 

Lagom längd på föreläsningarna, bra sluttentamen, kanske att det skulle vara mer fokus på kundfall. Super bra kontakt med kursledare! Alltid snabba svar 🙂

För mig var det bra att kursen var på distans, att jag hade tillgång under ett år och att jag kunde lägga upp studierna hur jag ville!

Molly Tagesson

 

Bra med delprov, lagom längd på föreläsningarna. Läraren är snäll och hjälpsam. Mycket bra kurs!

Alia Arnous

Sagt om utbildningen

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Upplägget med de inspelade föreläsningarna var antastiskt bra, det kändes som man var på platsen. Helen var lyhörd samt inlyssnande, hon svarade även snabbt på frågor via mail och gav bra feedback. Kursen i sin helhet har varit lärorik och fantastiskt bra och jag ser framemot att börja utnyttja teorin till praktiskt arbete på jobbet. 
Vesna Milovanovic

Riktigt bra! Jag kan varmt rekommendera Helens kurser.
Anna Falk

Jag är verkligen supernöjd och lite ledsen att det är över. Har varit så roligt. Tack!
Camilla Sandelin

Bra med att man kan skriva ut kursmaterial. Bra med inspelade videos men jag gillar ju att man ser personen som tex när där var en extra föreläsning om PAL-värdet.Jag tyckte det var bra med delprov, jag gillade kundfallen, där man fick tänka till lite och se om man förstått det man lärt sig under kursen. Jag tyckte det var jättebra med kommentarerna jag fick från Helen.
Irén Alraek

Helen är fantastisk på alla sätt; kunnig, fint bemötande med relevant och snabb återkoppling. Fem stjärnor av fem! 
Sofia

BRA! Mycket bra kommunikation med Helen, svarade fort. Kunnig och erfaren!
Elise Edberg

 

 Bra föreläsningar! Vissa vad längre och vissa kortare vilket jag gillade. Jag gillade att det kändes allmänt ganska rak på sak. Jag gillade upplägget med inspelade videos och skriftligtmaterial! Jag kombinerade läsning med att lyssna på inspelningarna. Jag tycker det är bra med båda då alla har lite olika inlärningstekniker.

Delproven var mycket bra! Jag tyckte de täckte mycket av det man gått igenom. Det ställde även bra krav på att man följt stegen. Bra repetition också!

Sluttentamen var rolig! Men stressig. Det var kul att känna känslan av ”jag har ju faktiskt lärt mig massor” det är lätt att glömma det. Bra längd på skrivtiden. Otroligt snabb rättning!! Väldigt imponerade. Gillade blandning av längre case frågor samt kortare frågor.

Kontakt var över förväntan. Helen svarar snabbt och finns alltid där oavsett fråga. Hon stöttade mig även när jag kände press med tiden för hela kursen. Bästa kontakten jag haft och då har jag varit runt på flertal olika universitet.

Rekommenderar utbildningen starkt. Superkul och full av nyttig information även för den som inte praktiskt vill arbeta som kostrådgivare så är det en investering i ens egna liv och kunskapsbank!

Nicole Nygren

Vanliga frågor

Vad innebär distans?

Hela kursen läses på distans. Det innebär att du kan läsa kursen var du vill så länge du har tillgång till internet och en dator.

Även övningsuppgifter, quiz och examination hålls på distans.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen omfattar ca 80 studietimmar vilket innebär 2 veckors heltidsstudier inklusive tentamen. Vill du studera på deltid har du till 31 augusti 2024. Du väljer själv om du vill studera på heltid eller deltid.

Måste jag studera vissa tider?

Eftersom alla föreläsningar är inspelade kan du titta på dem när du vill och hur många gånger du vill.

Vad kostar utbildningen?

Kursen kostar 7990 kr inkl moms men då vi nu ska avsluta denna delen av vår verksamhet säljer vi ut de tio sista platserna för 2390 kr! Det tillkommer inga extra kostnader. I priset ingår allt kursmateral och diplom efter godkänd examination.
Du kan välja att delbetala kursavgiften räntefritt på två gånger. Önskar du delbetala, vänligen maila till [email protected]

Hur vet jag att utbildningen håller hög kvalitet?

Alla föreläsningar grundas på den senaste forskningen, uppdateras löpande och är framtagen av legitimerade dietister.

 

Behöver jag ha några förkunskaper?

Inga förkunskaper krävs då vi går igenom allting från grunden