Ingredienser dajm

1 dl sukrin melis

1 dl fibersirap gold

0,5 dl grädde

1 msk smör

100 g 70-90 % choklad

Ingredienser kladdkaka

200 g smör

3 dl sukrin melis

1 dl kakao

4 krm salt

2 ägg

2 dl mandelmjöl

Gör så här:

Dajm

Blanda alla ingredienser förutom chokladen i en kastrull och sjud på svag värme i ca 1 timme tills smeten blir som seg kola. Häll upp smeten i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna

Kakan

Sätt ugnen på 200 g.

Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Bryt hälften av den stelnade dajmen i små bitar och blanda ner. Häll smeten i en smord form och i ca 20-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig, känn med sticka.

Under tiden kakan är i ugnen, smält 100 g mörk choklad och pensla på resterande dajm. När chokladen stelnat hacka den i mindre bitar. Ta ur kakan ur ugnen och strö över dajmen. Låt svalna innan servering.

Dela i 12 bitar.

Obs, undvik denna kakan om du lider av IBS, har känslig mage eller inte vill äta syntetiska sötningsmedel

Fler Dessert recept