Ingredienser dajm
1 dl sukrin melis
1 dl fibersirap gold
0,5 dl grädde
1 msk smör
100 g 70-90 % choklad
Ingredienser kladdkaka
200 g smör
3 dl sukrin melis
1 dl kakao
4 krm salt
2 ägg
2 dl mandelmjöl
Gör så här:
Dajm
Blanda alla ingredienser förutom chokladen i en kastrull och sjud på svag värme i ca 1 timme tills smeten blir som seg kola. Häll upp smeten i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna
Kakan
Sätt ugnen på 200 g.
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser. Bryt hälften av den stelnade dajmen i små bitar och blanda ner. Häll smeten i en smord form och i ca 20-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig, känn med sticka.
Under tiden kakan är i ugnen, smält 100 g mörk choklad och pensla på resterande dajm. När chokladen stelnat hacka den i mindre bitar. Ta ur kakan ur ugnen och strö över dajmen. Låt svalna innan servering.
Dela i 12 bitar.
Obs, undvik denna kakan om du lider av IBS, har känslig mage eller inte vill äta syntetiska sötningsmedel