Typ av måltid: Kyckling

Ingredienser 4 portioner

400 g kycklingfilé
1 msk röd currypasta
1 st citrongräs
2 cm färsk ingefära
1 klyfta vitlök
2 st morötter
3 dl kokosmjölk + 3 dl vatten
1 st lime
3 st salladslök
0,25 st spetskål
100 g edamamebönor
utan skida
0,5 ask böngroddar
0,5 ask ärtskott
1 msk olja att steka i

Gör så här:

Strimla kycklingfilén. Hacka/strimla morot, spetskål, vitlök och salladslök. Riv ingefäran. Banka med baksidan på kniven på citrongräset så det ”spricker upp”. Dela det i 2-3 bitar.

Fräs på kycklingen. När den är nästan klar tillsätt currypasta, vitlök, ingefära och citrongräs. Låt fräsa så smakerna öppnar sig. Häll på kokosmjölk och vatten och låt koka samman. Smaka av med salt, chili explosion och lite limejuice. Tillsätt därefter salladslök, spetskål och edamamebönor. Låt grytan få ett uppkok, bönor och spetskål skall vara spänstiga. Dra sedan av och toppa med böngroddar och ärtskott.

För blått kostschema, öka till 6 dl kokosmjölk, hoppa över vattnet

För gult kostschema, öka till 6 dl kokosmjölk, hoppa över vattnet

För grönt kostschema, minska till 2 dl kokosmjölk. Späd med vatten till bra konsistens

För lila kostschema, byt kokosmjölk till 4 dl kokosgrädde (minska vattnet till 2 dl) och öka till 600 g kyckling

För rött kostschema, minska till 2 dl kokosmjölk. Späd med vatten till bra konsistens

Fler Lunch & Middag recept