Ingredienser 4 portioner

400 g strimlad kycklingfilé
2 dl kokt quinoa tricolore
0,25 st spetskål
1 huvud broccoli
2 medelstora morötter
2-3 st salladslökar
2 st pak choi
Salt och chili explosion efter smak
1 st lime (valfritt)
2 tsk olivolja att steka i

Strimla kycklingfilé och koka quinoa efter beskrivningen på paketet.

Strimla spetskål, broccoli, morot och salladslök. Dela pak choi på mitten.

Börja med att woka kycklingen nästan helt klar, tillsätt morot och broccoli. Låt wokas i någon minut innan du tillsätter resten, förutom pak choi.

Smaka av med salt, chili explosion och ev. lite limejuice.

Låt en panna med ytterst lite olivolja i bli riktigt varm, stek den delade pak choien hastigt så den bara får lite färg på ytan men fortfarande behåller sin spänst.

Paprika- och mandelcrème

2 st röda paprikor

1 stor vitlöksklyfta

2 msk rostade mandlar

0,25 dl olivolja

Salt

Chili explosion

Gör så här:

Lägg paprikorna på en plåt. Droppa lite olivolja på dem och sätt in plåten i ugnen. Låt paprikorna bli riktigt bakade. De ska vara nästan så de känns brända när du tar ut dem. Strax innan de är klara, lägg in vitlöken och mandlarna i ugnen och låt dem rosta med de sista fem minuterna.

Låt paprikorna svalna något så du kan hålla i dem. Ta bort skal och kärnhus. Mixa de skalade paprikorna med vitlök, mandlar och olivolja. Smaka av med salt och rejält med chili explosion.

Servera kyckling- och quinoawok med rostad paprika- och mandelcrème.

För blått kostschema, öka till 600 g kyckling och 4 dl kokt quinoa

För gult kostschema, öka till 600 g kyckling och 4 dl kokt quinoa

För grönt kostschema, minska till 1 dl kokt quinoa och 1 msk olivolja till paprikacremen

För lila kostschema, öka till 600 g kyckling och 3,5 dl kokt quinoa

För rött kostschema, minska till 1 dl kokt quinoa och 1 msk olivolja till paprikacremen

Fler Lunch & Middag recept