Ingredienser 4 port

0,5 påse färsk spenat

0,5 påse färsk blandsallad

0,5 fänkål

1 tomat

0,5 rödlök

50 g fetaost

4 msk pumpafrön

500 g kycklingfiléer

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk basilika

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Stek kycklingen tills den får färg på båda sidor. Salta och peppra och lägg kycklingen i en smord form. Grädda i ugnen i ca 30 min tills den är helt genomgräddad (72 grader).

Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar. Skala och skär avokadon i bitar.

Varva grönsaker, avokado och fetaost på fyra tallrikar.

Mixa creme fraiche med basilika och smaka av med salt.

Lägg upp den färdiggräddade kycklingen på salladen och ringla över basilikasåsen.

Strö över pumpafrön.

För blått kostschema, öka till 120 g fetaost och lägg till 2 avokado

För gult kostschema, öka till 120 g fetaost och 2 avokado

För grönt kostschema, hoppa över pumpafrön

För lila kostschema, öka till 80 g fetaost och 2 avokado

För rött kostschema, hoppa över pumpafrön

Fler Lunch & Middag recept