Ingredienser 4 port

1 dl quinoa (okokt)

400 g kycklingfiléer

1 msk olivolja

0,5 tsk chiliflakes

1 msk vinäger, vit eller röd

1 msk honung

1 krm svartpeppar

2 krm malen spiskummin

1 krm salt

3 msk tomatpesto (eller vanlig pesto om du föredrar det)

1 dl creme fraiche

1 påse färsk spenat

1 tomat

1 röd paprika

Gör så här:

Koka quinoa enligt instruktioner på förpackningen.

Lägg kycklingfiléerna i en skål.

Blanda olivolja, chiliflakes, vinäger, honung svartpeppar, spiskummin och salt. Häll blandningen över kycklingen och rör runt så att alla delar täcks.

Marinera kycklingen i 10 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader och värm grillpannan.

Stek kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.

Lägg därefter i filéerna i en ugnsform och sätt in denna i ugnen. Grädda i ca 15 minuter eller tills kycklignen är genomgräddad.

Lägg upp grönsaker och quinoa på fyra tallrikar. Blanda tomatpesto med creme fraiche och smaka av med salt.

Lägg upp kycklingen och ringla över tomatpesto.

För blått kostschema, öka till 600 g kyckling och 2 dl creme fraiche

För gult kostschema, öka till 600 g kyckling och 2 dl creme fraiche

För grönt kostschema, hoppa över quinoa men öka till 500 g kyckling

För lila kostschema, öka till 500 g kyckling och 2 dl creme fraiche

För rött kostschema, hoppa över quinoa men öka till 500 g kyckling

Fler Lunch & Middag recept