Ingredienser 4 portioner

400 g kycklingfiléer
1 st kruka färsk timjan
2 st vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 st kronärtsskockshjärtan på burk
1 kruka/knippe färsk persilja
3-4 st kokta rödbetor
200 g morot
300 g palsternacka
150 g svartkål
30 g baby bladspenat
Salt
Chili explosion

Gör så här:

Skala och skär rotfrukter i lika stora bitar. Rosta på 180 grader ca 15-20 min med lite olivolja och salt.

Hetta upp en panna med lite olja. Krossa 1,5 klyfta vitlök med bladet på en kniv mot en skärbräda. Lägg i vitlök, några timjankvistar och de kryddade kycklingfiléerna och låt dem få en gyllene färg. Vänd kycklingen och stek på andra sidan. Ös lite av skyn under tiden. När kycklingen fått färg, lägg över den i en ugnsform och kör filéerna klara i ugnen. Kycklingen skall ha en innertemperatur på 70 grader när den är klar.
Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar och mixa dem med stavmixer tillsammans med 0,5 st vitlöksklyfta, 0,25 dl olivolja, salt och en knippe persilja.

Skölj och hacka svartkål i mindre bitar. Massera den med några droppar olivolja och salt.

Blanda samman rotfrukter, klyftade rödbetor, svartkål och spenat. Smaka av med flingsalt och några drag på chili explosion-kvarnen.

För blått kostschema, tillsätt 2 dl kokt quinoa till salladen

För gult kostschema, tillsätt 2 dl kokt quinoa till salladen

För grönt kostschema, hoppa över morötterna, minska till 2 st kokta rödbetor och 200 g palsternacka

För lila kostschema, tillsätt 3 dl kokt quinoa till salladen

För rött kostschema, hoppa över morötterna, minska till 2 st kokta rödbetor och 200 g palsternacka

Fler Lunch & Middag recept