Ingredienser 4 port
600 g torsk
flingsalt
1 msk smör
svartpeppar, från kvarn
1 citron
2 små fänkålar
30 g smör
2 dl creme fraiche
1 dl räkor
0,5 dl rödlök
salt
Gör så här:
Tina fisken om den är fryst. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
Bryn smöret i en het stekpanna och stek torsken gyllene på båda sidorna.
Dra sedan bort pannan från plattan och låt stå tills fisken är fast.
Tvätta och skär fänkålen i skivor. Smält smör i stekpannan på hög värme. När smöret börjar skumma, lägg i ett lager skivad fänkål. Vänd när ena sidan har blivit ljust gyllene, efter ungefär 2 minuter och låt steka ytterligare 1-2 minuter.
Blanda creme fraiche med räkor och finhackad rödlök. Smaka av med salt
Servera fisken med brynt smör och citron samt stekt fänkål och räksallad.