Ingredienser 4 port

600 g rödtungafiléer

200 g kallrökt lax

3 dl vatten

1,5 msk fiskkfond

0,5 st purjolök i skivor

1 dl vitt vin (kan uteslutas)

1 pressad citron

300 g gröna bönor

1 st blomkål

30 g smör

0,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Salta och peppra filéerna. Lägg en skiva kallrökt lax på varje filé och rulla ihop dem till en rulle. Sätt fast med tandpetare.

Lägg dem i en smord ugnssäker form.

Blanda vatten, fiskfond, ev vin, purjolök, citron och vitpeppar och häll över fisken.

Täck formen med folie och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

Skär blomkålen i små buketter. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.

Mixa sedan blomkålen med smör och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.

Skölj haricots vertsen och koka i några minuter. Salta efter smak.

Servera fisken med haricot vertes och blomkålsmos.

För blått kostschema, öka till 1 dl grädde och servera med 2 msk creme fraiche per portion

För gult kostschema, öka till 1 dl grädde och servera med 2 msk creme fraiche per portion

För grönt kostschema minska till 400 g rödtunga

För lila kostschema, öka till 1 dl grädde och servera med 1,5 msk creme fraiche per portion

För rött kostschema minska till 400 g rödtunga

Fler Lunch & Middag recept