Ingredienser 4 port
600 g rödtungafiléer
200 g kallrökt lax
3 dl vatten
1,5 msk fiskkfond
0,5 st purjolök i skivor
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 pressad citron
300 g gröna bönor
1 st blomkål
30 g smör
0,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra filéerna. Lägg en skiva kallrökt lax på varje filé och rulla ihop dem till en rulle. Sätt fast med tandpetare.
Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Blanda vatten, fiskfond, ev vin, purjolök, citron och vitpeppar och häll över fisken.
Täck formen med folie och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Skär blomkålen i små buketter. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
Mixa sedan blomkålen med smör och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
Skölj haricots vertsen och koka i några minuter. Salta efter smak.
Servera fisken med haricot vertes och blomkålsmos.