400 g fryst vit fisk, tinad

1 tsk salt

0,5 dl kokosmjöl

0,5 dl kokosflingor

1 ägg

1 msk smör att steka i

400 g vitkål

2 morötter

2 msk olja

2 msk vatten

2 msk vinäger

Salt

Gör så här:

Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda kokosmjöl, kokosflingor och salt i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Vänd fiskbitarna i ägg och sedan i kokosblandningen.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida

Riv vitkål och morot på ett rivjärn eller med en osthyvel och häll allt i en bunke.

Blanda olja, vatten och vinäger och tillsätt. Blanda runt och knåda med händerna tills vitkålen mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med vitkålssallad

För blått kostschema, öka till 600 g fisk, 1 dl kokosflingor och 3 msk smör att steka i

För gult kostschema, öka till 600 g fisk, 1 dl kokosflingor och 3 msk smör att steka i

För grönt kostschema, minska till 1 msk smör och 1 msk olja (minska ev på vinäger, smaka av)

För lila kostschema, öka till 600 g fisk, 1 dl kokosflingor och 2 msk smör att steka i

För rött kostschema, minska till 1 msk smör och 1 msk olja (minska ev på vinäger, smaka av)

Fler Lunch & Middag recept