Kokospanerad fisk med vitkålssallad

400 g fryst vit fisk, tinad

1 tsk salt

0,5 dl kokosmjöl

0,5 dl kokosflingor

ägg

2 msk smör att steka i

400 g vitkål

2 morötter

2 msk olja

2 msk vatten

2 msk vinäger 

Salt

Gör så här:

Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda kokosmjöl, kokosflingor och salt i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Vänd fiskbitarna i ägg och sedan i kokosblandningen.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida

Riv vitkål och morot på ett rivjärn eller med en osthyvel och häll allt i en bunke.

Blanda olja, vatten och vinäger och tillsätt. Blanda runt och knåda med händerna tills vitkålen mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med vitkålssallad

  • För lila och gult kostschema, öka till 600 g fisk, 1 dl kokosmjöl och 1 dl kokosflingor

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 1 msk smör och 1 msk olja (minska ev på vinäger, smaka av)

     

  • För blått kostschema, öka till 500 g fisk och 1 dl kokosflingor