Kokospanerad fisk med vitkålssallad
400 g fryst vit fisk, tinad
1 tsk salt
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl kokosflingor
1 ägg
2 msk smör att steka i
400 g vitkål
2 morötter
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk vinäger
Salt

Gör så här:
Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda kokosmjöl, kokosflingor och salt i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Vänd fiskbitarna i ägg och sedan i kokosblandningen.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida
Riv vitkål och morot på ett rivjärn eller med en osthyvel och häll allt i en bunke.
Blanda olja, vatten och vinäger och tillsätt. Blanda runt och knåda med händerna tills vitkålen mjuknar något. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med vitkålssallad
-
För lila och gult kostschema, öka till 600 g fisk, 1 dl kokosmjöl och 1 dl kokosflingor
-
För rött och turkost kostschema, minska till 1 msk smör och 1 msk olja (minska ev på vinäger, smaka av)
-
För blått kostschema, öka till 500 g fisk och 1 dl kokosflingor