Krämig rotfruktssoppa

Ingredienser 4 portioner

  • 800 g blandade rotfrukter
  • 1 st gul lök
  • 1,5 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • Vatten
  • 2,5 dl vispgrädde eller kokosgrädde
  • 2 msk kallpressad olja
  • Salt och chili explosion efter smak

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja tills de är glansiga. Tillsätt timjan och rotfrukter. Häll på vatten och buljongtärning tills det nästan täcker. Låt koka ca 10 min och mixa slät med stavmixer. Ha i valfri variant av grädde och låt soppan få ett uppkok.

 

  • För lila och gult kostschema, öka till 3 dl grädde samt strö över 1 msk solrosfrön och toppa med 1 msk creme fraiche per person

  • För rött och turkost kostschema, minska 2 dl grädde

  • För blått kostschema, öka till 3 dl grädde och strö över 1 msk solrosfrön per person

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen