Typ av måltid: Vegetarisk

Ingredienser 4 portioner

800 g blandade rotfrukter
1 st gul lök
1,5 st vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
1,5 st grönsaksbuljongtärning
Vatten
4 dl vispgrädde eller kokosgrädde
2 msk kallpressad olja
Salt och chili explosion efter smak

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja tills de är glansiga. Tillsätt timjan och rotfrukter. Häll på vatten och buljongtärning tills det nästan täcker. Låt koka ca 10 min och mixa slät med stavmixer. Ha i valfri variant av grädde och låt soppan få ett uppkok.

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen

För blått kostschema, ät med 0,5 kesofralla med 2 tsk smör och 2 skivor

För gult kostschema, ät med 0,5 kesofralla med 2 tsk smör och 2 skivor

För grönt kostschema, minska 3 dl grädde

För lila kostschema, ät med 0,5 kesofralla med 1 tsk smör och 2 skivor

För rött kostschema, minska 3 dl grädde

Fler Lunch & Middag recept