Kycklingfärsbiffar med citron, timjan & vitlök serveras med timjanrostade rotfrukter och örtyoghurt
4 portioner
Biffar:
- 500 g kycklingfärs
- 1 st citron (zest och saft)
- 1,5 tsk timjan, torkad el. färsk
- 1 klyfta vitlök
- 1 st ägg
- 10 g salt
- Chili explosion
- Olja att steka i
Gör så här:
Blanda allt i en bunke och forma 4 lika stora biffar.
Stek i en panna med lite olja så att biffarna får yta. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsform och baka färdigt dem i ugnen på 175 grader till en innertemperatur på 70 grader i ca 8-12 min.

Rostade rotfrukter
800 g rotfrukter ex rotselleri, morot och palsternacka
1 st gul lök
2 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
Salt
Skala rotselleri och palsternacka, lök och tvätta morot.
Skär samtliga i lika stora bitar.
Lägg allt på en plåt och blanda med timjan, olja och salt. Rosta i ugnen på 200 grader cirka 20-25 min. Känn med en kniv så att de är mjuka.
Örtyoghurt:
2 dl naturell yoghurt
Valfria örter
Salt och chili explosion efter smak
Välj dina favoritörter och blanda samman dessa med yoghurt, salt och chili explosion
-
För lila och gult kostschema, öka till 600 g kycklingfärs, 1 kg rotfrukter och 4 msk olivolja
-
För rött och turkost kostschema, minska till 400 g kycklingfärs och 600 g rotfrukter
-
För blått kostschema, öka till 600 g kycklingfärs och 1 kg rotfrukter