Kycklingfärsbiffar med citron, timjan & vitlök serveras med timjanrostade rotfrukter och örtyoghurt

 

4 portioner

Biffar:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st citron (zest och saft)
  • 1,5 tsk timjan, torkad el. färsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st ägg
  • 10 g salt
  • Chili explosion
  • Olja att steka i

Gör så här:

Blanda allt i en bunke och forma 4 lika stora biffar.

Stek i en panna med lite olja så att biffarna får yta. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsform och baka färdigt dem i ugnen på 175 grader till en innertemperatur på 70 grader i ca 8-12 min.

Rostade rotfrukter

800 g rotfrukter ex rotselleri, morot och palsternacka

1 st gul lök

2 tsk torkad timjan

2 msk olivolja

Salt

Skala rotselleri och palsternacka, lök och tvätta morot.

Skär samtliga i lika stora bitar.

Lägg allt på en plåt och blanda med timjan, olja och salt. Rosta i ugnen på 200 grader cirka 20-25 min. Känn med en kniv så att de är mjuka.

Örtyoghurt:

2 dl naturell yoghurt

Valfria örter

Salt och chili explosion efter smak

Välj dina favoritörter och blanda samman dessa med yoghurt, salt och chili explosion

  • För lila och gult kostschema, öka till 600 g kycklingfärs, 1 kg rotfrukter och 4 msk olivolja

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 400 g kycklingfärs och 600 g rotfrukter

     

  • För blått kostschema, öka till 600 g kycklingfärs och 1 kg rotfrukter