Räksallad med marinerade sjögräsnudlar, avokado och rostade sesamfrön

4 portioner

  • 500 g skalade räkor
  • 1 st broccolihuvud
  • 2 st avokado
  • 1 st tunt hyvlad morot
  • 0,5 spetskål
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 st salladslökar
  • 4 tsk sesamfrön
  • 0,5 paket böngroddar

Skölj och riv hjärtsallad i mindre bitar.

Hacka broccoli, spetskål och salladslök.
Skala och hyvla morot på mandolin.

Blanda ner kål, broccoli och salladslök i de marinerade nudlarna.

Varva sallad och nudlar i en tallrik och toppa med räkor, avokado och rostade sesamfrön.

Marinerade nudlar

1 dl kikkomans glutenfria soja

2 msk sesamolja

0,5 klyfta vitlök

2 cm färsk ingefära

1 tsk sambal oelek

Riv vitlök och ingefära och blanda
ihop samtliga ingredienser i en skål.
Skölj nudlarna och lägg i marinaden.

  • För lila och gult kostschema, tillsätt 0,5 msk majonnäs per portion och ät med 1 kesomacka med 2 tsk smör och 25 g ost

     

  • För rött och turkost kostschema, minska till 1 avokado

     

  • För blått kostschema, ät med 1 kesomacka med 2 tsk smör och 25 g ost