Räksallad med marinerade sjögräsnudlar, avokado och rostade sesamfrön
4 portioner
- 500 g skalade räkor
- 1 st broccolihuvud
- 2 st avokado
- 1 st tunt hyvlad morot
- 0,5 spetskål
- 2 st hjärtsallad
- 2 st salladslökar
- 4 tsk sesamfrön
- 0,5 paket böngroddar

Skölj och riv hjärtsallad i mindre bitar.
Hacka broccoli, spetskål och salladslök.
Skala och hyvla morot på mandolin.
Blanda ner kål, broccoli och salladslök i de marinerade nudlarna.
Varva sallad och nudlar i en tallrik och toppa med räkor, avokado och rostade sesamfrön.
Marinerade nudlar
1 dl kikkomans glutenfria soja
2 msk sesamolja
0,5 klyfta vitlök
2 cm färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
Riv vitlök och ingefära och blanda
ihop samtliga ingredienser i en skål.
Skölj nudlarna och lägg i marinaden.
-
För lila och gult kostschema, tillsätt 0,5 msk majonnäs per portion och ät med 1 kesomacka med 2 tsk smör och 25 g ost
-
För rött och turkost kostschema, minska till 1 avokado
-
För blått kostschema, ät med 1 kesomacka med 2 tsk smör och 25 g ost