4 portioner

Biffar:

500 g kycklingfärs
1 st citron (zest och saft)
1,5 tsk timjan, torkad el. färsk
1 klyfta vitlök
1 st ägg
10 g salt
Chili explosion
Olja att steka i
Gör så här:

Blanda allt i en bunke och forma 4 lika stora biffar.

Stek i en panna med lite olja så att biffarna får yta. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsform och baka färdigt dem i ugnen på 175 grader till en innertemperatur på 70 grader i ca 8-12 min.

Rostade rotfrukter

800 g rotfrukter ex rotselleri, morot och palsternacka

1 st gul lök

2 tsk torkad timjan

3 msk olivolja

Salt

Skala rotselleri och palsternacka, lök och tvätta morot.

Skär samtliga i lika stora bitar.

Lägg allt på en plåt och blanda med timjan, olja och salt. Rosta i ugnen på 200 grader cirka 20-25 min. Känn med en kniv så att de är mjuka.

Örtyoghurt:

2 dl naturell yoghurt

Valfria örter

Salt och chili explosion efter smak

Välj dina favoritörter och blanda samman dessa med yoghurt, salt och chili explosion

För blått kostschema, öka till 800 g kycklingfärs, 1 kg rotfrukter och 4 msk olivolja

För gult kostschema, öka till 800 g kycklingfärs, 1 kg rotfrukter och 4 msk olivolja

För grönt kostschema, minska till 2 msk olivolja

För lila kostschema, öka till 800 g kycklingfärs och 1 kg rotfrukter

För rött kostschema, minska till 2 msk olivolja

Fler Lunch & Middag recept