4 portioner

500 g karré av rapsgris
2 st äpplen
3 cm färsk ingefära
1 st gul lök
1 st morot
1 tsk torkad rosmarin
3 st lagerblad
Kalvfond (till dag 2)
Chili explosion (krydda)
Avokadocrème

1 st avokado
0,5 tsk sambal oelek
0,5 vitlök
Lime (juicen)
Salt
Surkål
1 st morot
2 st huvud hjärtsallad

Kvällen innan

Tag ut karrén ur förpackningen och torka av den med lite hushållspapper. Lägg den sedan i en gjutjärnsgryta tillsammans med klyftade äpplen, lök, skivad ingefära, morot och kryddorna. Täck med kallt vatten och ställ in i ugnen på 120 grader med lock, över natten.

Dag 2

Känn med två gafflar på köttet. Köttet är färdigt när det går lätt att tråda isär. Ta ut och lägg köttet i form/tallrik för att svalna. Sila fonden ner i en kastrull, låt reducera ner till lite mer än hälften. Tillsätt kalvfond, salt och ev. lite chili explosion.

När köttet svalnat så att du kan hålla i det, dra isär det och rensa bort stora fettklumpar och senor.

Lägg ner köttet i den reducerade fonden och låt det bli varmt.

För blått kostschema, öka till 800 g karré och dubbla alla ingredienser till avokadocrèmen

För gult kostschema, öka till 800 g karré och dubbla alla ingredienser till avokadocrèmen

För grönt kostschema, minska till 400 g karré

För lila kostschema, öka till 700 g karré och dubbla alla ingredienser till avokadocrèmen

För rött kostschema, minska till 400 g karré

Fler Lunch & Middag recept