4 portioner

500 g skalade räkor
1 st broccolihuvud
2 st avokado
1 st tunt hyvlad morot
0,5 spetskål
2 st hjärtsallad
2 st salladslökar
4 tsk sesamfrön
0,5 paket böngroddar

Skölj och riv hjärtsallad i mindre bitar.

Hacka broccoli, spetskål och salladslök.
Skala och hyvla morot på mandolin.

Blanda ner kål, broccoli och salladslök i de marinerade nudlarna.

Varva sallad och nudlar i en tallrik och toppa med räkor, avokado och rostade sesamfrön.

Marinerade nudlar

1 dl kikkomans glutenfria soja

2 msk sesamolja

0,5 klyfta vitlök

2 cm färsk ingefära

1 tsk sambal oelek

Riv vitlök och ingefära och blanda
ihop samtliga ingredienser i en skål.
Skölj nudlarna och lägg i marinaden.

För blått kostschema, tillsätt 1 msk majonnäs per portion

För gult kostschema, tillsätt 1 msk majonnäs per portion

För grönt kostschema, minska till 1 avokado

För lila kostschema, tillsätt 1 msk majonnäs per portion

För rött kostschema, minska till 1 avokado

Fler Lunch & Middag recept