4 portioner
500 g lax
2 msk fransk, grovkornig dijonsenap
400 g brysselkål
100 g svartkål
150 g haricots vertes
3 st fasta svenska äpplen
Smör 1 msk, att steka i
1 st granatäpple
Flingsalt
Salta laxen på både över- och undersidan. Lägg den i en ugnsform och bred på senapen. Ugnsbaka laxen i 160 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.
Ansa och dela brysselkålen på mitten. Koka upp vatten och lägg i brysselkålen men låt den bara koka 2-3 min. Lyft upp och lägg den i kallt vatten direkt så den inte fortsätter att tillagas.
Skölj och hacka svartkålen. Tänk på att inte ta den grövsta delen av stammen. Dela äpplena i lagom stora klyftor.
Smält smöret i en panna. När det tystnar, lägg i brysselkål och haricots vertes. Låt de fräsa i några minuter så de bli varma och nästan helt klara, lägg då i äpplen och svartkål och salta med lite flingsalt. OBS! Låt de bara slungas runt i någon minut, annars blir svartkålen mjuk och äpplena blir till mos.
Servera med granatäppelkärnorna strösslade över kål-och äppelfräset.