Ingredienser 4 port

600 g torsk

flingsalt

1 msk smör

svartpeppar, från kvarn

1 citron

2 små fänkålar

30 g smör

2 dl creme fraiche

1 dl räkor

0,5 dl rödlök

salt

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Bryn smöret i en het stekpanna och stek torsken gyllene på båda sidorna.

Dra sedan bort pannan från plattan och låt stå tills fisken är fast.

Tvätta och skär fänkålen i skivor. Smält smör i stekpannan på hög värme. När smöret börjar skumma, lägg i ett lager skivad fänkål. Vänd när ena sidan har blivit ljust gyllene, efter ungefär 2 minuter och låt steka ytterligare 1-2 minuter.

Blanda creme fraiche med räkor och finhackad rödlök. Smaka av med salt

Servera fisken med brynt smör och citron samt stekt fänkål och räksallad.

För blått kostschema, öka till 800 g fisk och 60 g smör samt tillsätt 2 msk majonnäs i räksalladen

För gult kostschema, öka till 800 g fisk och 60 g smör samt tillsätt 2 msk majonnäs i räksalladen

För rött kostschema, använd lätt creme fraiche men öka till 3 dl

För lila kostschema, öka till 800 g fisk och 50 g smör samt tillsätt 2 msk majonnäs i räksalladen

För rött kostschema, använd lätt creme fraiche men öka till 3 dl

Fler Lunch & Middag recept