4 portioner
Laxen:
500 g lax
1 st citron
Salt
Chili explosion
Salta lite i botten på en ugnsform och lägg i laxen. Salta på ovansidan av laxen.
Krydda med chili explosion och riv skalet från citronen över.
Baka i ugnen på 160 grader ca 15-20 min.
Blomkålsmos
1 stort blomkålshuvud
1 buljongtärning
70 g riven parmesan
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela blomkålen i små buketter och koka i vatten med buljongtärningen tills kålen är mjuk. Häll av vattnet. Mixa blomkålen med stavmixer och blanda i parmesanen. Smaka av med lite salt.
Lägg de fyra klyftorna blomkål på en plåt. Droppa några droppar olja på och strö lite flingsalt över. Baka i ugnen ca 10 min.
Masserad grönkål-och rödbetscrudité
300 g grönkål
1-2 rödbetor
1 tsk kallpressad rapsolja
Salt
Chili explosion
Riv grönkålen och skölj noggrant.
Tvätta och hyvla rödbetan tunt på mandolin, och skölj sedan noggrant.
Droppa över olja, salta och peppra med chili explosion och massera kålen så den blir glansig. Blanda ner de tunna rödbetsskivorna i kålen.
Servera laxen med blomkålsmos, bakad blomkål och grönkål-och rödbetscrudité.
