4 portioner

Lax
500 g lax
1 st citron
Salt
Chili explosion

Blomkålsmos
1 stort blomkålshuvud
1 buljongtärning
70 g riven parmesan

Grönkål-och rödbetscrudité
300 g grönkål
1-2 rödbetor
1 tsk kallpressad rapsolja
Salt
Chili explosion

Gör så här

Salta lite i botten på en ugnsform och lägg i laxen. Salta på ovansidan av laxen.
Krydda med chili explosion och riv skalet från citronen över.
Baka i ugnen på 160 grader ca 15-20 min.
Dela blomkålen i små buketter och koka i vatten med buljongtärningen tills kålen är mjuk. Häll av vattnet. Mixa blomkålen med stavmixer och blanda i parmesanen. Smaka av med lite salt.
Riv grönkålen och skölj noggrant.
Tvätta och hyvla rödbetan tunt på mandolin, och skölj sedan noggrant.
Droppa över olja, salta och peppra med chili explosion och massera kålen så den blir glansig. Blanda ner de tunna rödbetsskivorna i kålen.
Servera laxen med blomkålsmos och grönkål-och rödbetscrudité.

För blått kostschema, öka till 2 st blomkålshuvuden, 120 g parmesan och 2 msk rapsolja till grönkålen

För gult kostschema, öka till 2 st blomkålshuvuden, 120 g parmesan och 2 msk rapsolja till grönkålen

För grönt kostschema, minska till 400 g lax

För lila kostschema, öka till 2 st blomkålshuvuden, 120 g parmesan och 1 msk rapsolja till grönkålen

För rött kostschema, minska till 400 g lax

Fler Lunch & Middag recept