Ingredienser 4 portioner

600 g sötpotatis
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st morötter
1 st palsternacka
1 msk sambal oelek
1,5 st buljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
salt
140 g fetaost

Gör så här:

Skala sötpotatis, morot, palsternacka, lök och vitlök och dela i små bitar.

Fräs lök och vitlök i lite olja till den blir glansig. Tillsätt sambal oelek och alla rotfrukter. Låt fräsa någon minut. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning så allt nästan täcks av vätska. Låt koka tills alla rotfrukter känns helt mjuka. Mixa med stavmixer och smaka av med salt. Vill man ha en hetare soppa, öka på mängden sambal oelek.

Smula över fetaosten.

Denna rätt innehåller för lite protein för att passa in kostschemat. Det är helt ok att byta ut en måltid 1-2 gånger i veckan dock utan att det påverkar kroppen.

För blått kostschema, öka till 800 g sötpotatis och 200 g fetaost samt toppa med 1 msk pumpafrön per person

För gult kostschema, öka till 800 g sötpotatis och 200 g fetaost samt toppa med 1 msk pumpafrön per person

För grönt kostschema, minska till 80 g fetaost

För lila och gult kostschema, öka till 800 g sötpotatis och 200 g fetaost samt toppa med 2 tsk pumpafrön per person

För rött kostschema, minska till 80 g fetaost

Fler Lunch & Middag recept