Rostad pumpasoppa med
morot & ingefära 

Ingredienser 4 portioner

  • Ca 1 kg butternutpumpa
  • 0,5 kg morot
  • 1 st gul lök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1,5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kesomacka
  • 1 msk smör
  • 30 g ost

Gör så här:

Skala och kärna ur pumpa, morot, lök och ingefära. Skär morot och pumpan i mindre bitar och lägg dem på en plåt, rosta i ugnen till de är mjuka och har fått lite färg.

Hacka lök och fräs i en kastrull med  olja. Skär ingefära i skivor. Tillsätt pumpa, morot och ingefära i kastrullen. Häll på vatten och buljong så det nästan täcker. Låt koka i 10 min, tillsätt sedan grädde och mixa med stavmixer helt slätt. Smaka av med salt och ev. lite chili explosion.

Servera med en kesomacka med smör och ost

  • För lila och gult kostschema, strö över 2 msk solrosfrön och 20 g fetaost per person

     

  • För rött och turkost kostschema, halvera kesomacka, smör och ost

     

  • För blått kostschema, strö över 2 msk solrosfrön per person