Rostad pumpasoppa med
morot & ingefära
Ingredienser 4 portioner
- Ca 1 kg butternutpumpa
- 0,5 kg morot
- 1 st gul lök
- 2 cm färsk ingefära
- 1,5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 dl vispgrädde
- 1 kesomacka
- 1 msk smör
- 30 g ost
Gör så här:
Skala och kärna ur pumpa, morot, lök och ingefära. Skär morot och pumpan i mindre bitar och lägg dem på en plåt, rosta i ugnen till de är mjuka och har fått lite färg.
Hacka lök och fräs i en kastrull med olja. Skär ingefära i skivor. Tillsätt pumpa, morot och ingefära i kastrullen. Häll på vatten och buljong så det nästan täcker. Låt koka i 10 min, tillsätt sedan grädde och mixa med stavmixer helt slätt. Smaka av med salt och ev. lite chili explosion.
Servera med en kesomacka med smör och ost

-
För lila och gult kostschema, strö över 2 msk solrosfrön och 20 g fetaost per person
-
För rött och turkost kostschema, halvera kesomacka, smör och ost
-
För blått kostschema, strö över 2 msk solrosfrön per person